Římský salát s křepelčími vejci
25 min.
Ingredience
- 12kusůVejce křepelčí
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusySalát římský
- 60gramůSýr Parmezán
- 300gramůHříbky čerstvé
- 50gramůPetržel kudrnka
- Na zálivku
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 5mililitrůHořčice
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křepelčí vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme na půlky.
- 2Hřiby rozpůlíme i s kloboukem a nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, ogrilujeme nebo opečeme na grilovací pánvi.
- 3Připravíme zálivku z prolisovaného česneku, octa, hořčice, oleje a nasekaných ančoviček. Vydatně osolíme a opepříme.
- 4V míse smícháme oprané listy římského salátu s nasekanou petrželkou a zálivkou. Rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe plátky ogrilovaných hřibů a půlkami vajec, posypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.