Římský salát s křepelčími vejci

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křepelčí vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme, rozkrojíme na půlky.
  • 2
    Hřiby rozpůlíme i s kloboukem a nakrájíme na plátky, potřeme olejem, osolíme, ogrilujeme nebo opečeme na grilovací pánvi.
  • 3
    Připravíme zálivku z prolisovaného česneku, octa, hořčice, oleje a nasekaných ančoviček. Vydatně osolíme a opepříme.
  • 4
    V míse smícháme oprané listy římského salátu s nasekanou petrželkou a zálivkou. Rozdělíme na jednotlivé talíře, poklademe plátky ogrilovaných hřibů a půlkami vajec, posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.