Římský salát s krevetami
30 min.
Ingredience
- 1kusSalát římský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOcet jablečný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCibule červená
- 1kusBageta
- 2kusyJablka
- 8lžicOlej salátový
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, pokapeme citronovou šťávou, ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a zašleháme 6 lžic oleje. Nakonec vmícháme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli.
- 2Omyté krevety opékáme na lžíci oleje po všech stranách asi 4 minuty. Na zbylém oleji do zlatova opečeme na kostičky pokrájenou bagetu.
- 3Salát smícháme s dílky jablek, krevetami a zálivkou, upravíme na talíře, posypeme opečenými kostičkami bagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.