Římský salát s kuřecím masem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme česnek, sůl, pepř, olej a citronovou šťávu a v připravené směsi necháme kuřecí řízky 30 minut marinovat. Poté rozpálíme gril. Řízky z obou stran zprudka grilujeme asi 2 minuty. Odložíme je stranou, a necháme je 5 minut odpočinout.
  • 2
    Římský salát rozdělíme na jednotlivé listy. Zelené listy nakrájíme na kousky, světlé středové listy necháme vcelku.
  • 3
    Na dno salátové mísy vložíme ančovičky a za postupného přilévání oleje je rozmačkáme vidličkou. Přilijeme citrónovou šťávu a vše
  • 4
    osolíme a opepříme. Dobře vyšleháme. Pak přidáme nakrájené uvařené vejce. Přidáme hořčici a worcesterskou omáčku.
  • 5
    Přimícháme salátové listy, zlehka je obalíme v připraveném dresinku posypeme nastrouhaný parmazán. Přidáme kuře a smažené kostičky z toustového chleba. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.