Římský salát s kuřecím masem
30 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2lžičkyOlej olivový
- 50lžicCitronová šťáva
- 1kusSalát římský
- 1stroužekČesnek
- Na dresink
- 20gramůAnčovičky konzervované
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 3gramyHořčice
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 50gramůChléb toastový
- 30gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme česnek, sůl, pepř, olej a citronovou šťávu a v připravené směsi necháme kuřecí řízky 30 minut marinovat. Poté rozpálíme gril. Řízky z obou stran zprudka grilujeme asi 2 minuty. Odložíme je stranou, a necháme je 5 minut odpočinout.
- 2Římský salát rozdělíme na jednotlivé listy. Zelené listy nakrájíme na kousky, světlé středové listy necháme vcelku.
- 3Na dno salátové mísy vložíme ančovičky a za postupného přilévání oleje je rozmačkáme vidličkou. Přilijeme citrónovou šťávu a vše
- 4osolíme a opepříme. Dobře vyšleháme. Pak přidáme nakrájené uvařené vejce. Přidáme hořčici a worcesterskou omáčku.
- 5Přimícháme salátové listy, zlehka je obalíme v připraveném dresinku posypeme nastrouhaný parmazán. Přidáme kuře a smažené kostičky z toustového chleba. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.