Risone se zkaramelizovanou cibulí a plísňovým sýrem
55 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůTěstoviny Risone semolinové
- 100gramůMascarpone
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4kusyCibule
- 130gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 185gramůSýr Niva (Rokfór)
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím rozehřejeme na větší pánvi máslo a olej a orestujeme 2-3min na kolečka nakrájenou cibuli do zlatohněda.
- 3Vyjmeme ji a osušíme na papírové utěrce. Poté cibuli důkladně rozmícháme s plísňovým sýrem a mascarpone.
- 4Spolu se špenátovými listy nakrájenými na proužky přidáme k těstovinám a dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.