Řízek máslový s bramborami

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
56 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do jednoho kastrolu dáme vařit ve vodě brambory ve slupce, do druhého kastrolu omytou, neoloupanou řepu.
  • 2
    Vepřové maso rozkrájíme na malé kousky a v mlýnku na maso dvakrát pomeleme. K pomletému masu přidáme všechny suroviny na masovou fáš: hladkou mouku, vejce, smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek, mléko. Rukama dobře propracujeme hmotu a potom z ní tvoříme bochánky, na nichž uděláme nožem šikmé proužkování.
  • 3
    Pečicí plech lehce potřeme olejem a bochánky rozložíme na něj. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vložíme dovnitř a máslové řízky 10 minut pečeme. Potom teplotu snížíme na 100 °C a necháme ještě dopéci. Ke šťávě vypečené z masa přidáme trochu másla a přelijeme jím máslové řízky.
  • 4
    Z brambor oloupeme slupky, přidáme k nim máslo a trochu nastrouhaného křenu. Rozšťoucháme a servírujeme k řízkům.
  • 5
    Připravíme salát. Uvařenou řepu vložíme do studené vody, aby se přestala vařit. Oloupeme ji a nastrouháme na proužky. Promícháme ji se lžící slunečnicového oleje a přes cedník přelijeme lákem, který jsme uvařili z vinného octa, koření a křenu. Uvařený křen pak přidáme k řepě. Lehce promícháme a salát necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.