Řízek se šalotkou
30 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno červené
- 2lžíceKoňak Armaňak
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
734 mg
Cukr
413 mg
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pánev rozehřejeme na silném plameni. Položíme na ní řízky a po každé straně smažíme 2-3 minuty. Vyndáme a v alobalu udržujeme teplé.
- 2Na středně velkém plameni rozpustíme máslo. Podusíme na něm šalotky a česnek asi 5 minut. Přilijeme červené víno, koňak a necháme 5 minut vyvařit. Tymián omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Omáčku ochutíme solí a pepřem. Nalijeme na řízky, posypeme lístky tymiánu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.