Řízek se šalotkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
734 mg
Cukr
413 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky osušíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pánev rozehřejeme na silném plameni. Položíme na ní řízky a po každé straně smažíme 2-3 minuty. Vyndáme a v alobalu udržujeme teplé.
  • 2
    Na středně velkém plameni rozpustíme máslo. Podusíme na něm šalotky a česnek asi 5 minut. Přilijeme červené víno, koňak a necháme 5 minut vyvařit. Tymián omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Omáčku ochutíme solí a pepřem. Nalijeme na řízky, posypeme lístky tymiánu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.