Řízek v kaparové omáčce
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřová kýta
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceKapary
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
662 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme, rozpůlíme napříč a lehce naklepeme. Rozehřejeme pánev a na středně velkém plameni necháme zpěnit olivový olej s máslem. Řízky smažíme z každé strany 3 minuty, vyndáme a udržujeme teplé.
- 2Mouku vmícháme do omastku po smažení, přilijeme zeleninový vývar a smetanu a za stálého míchání krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Vmícháme kapary a omáčku nalijeme na řízky. Navrch nasypeme petržel a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.