Řízek z kapouna s ostružinovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůVíno červené
- 20mililitrůLikér rybízový
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400gramůOstružiny
- 6lžicZakysaná smetana
- 600gramůKohoutí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plátky kapouna omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Ochutíme solí, pepřem a potřeme rozehřátým máslem.
- 2Troubu předehřejem na 200C a pečeme asi 20minut. Poté řízky přemístíme na talíř a udržujeme teplé. Šťávu z masa ponecháme v pánvi.
- 3Ostružiny propláchneme a necháme okapat. Spolu se zakysanou smetanou a vínem je přidáme ke šťávě v pánvi. Směs krátce prohřejeme, přidáme rybízový likér a dochutíme.
- 4Řízky podáváme přelíté ostružinovou omáčkou a ozdobené větvičkami čerstvého koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.