Řízek z kapouna ve smetanovo-ostružinové omáčce
35 min.
Ingredience
- 500gramůKapoun
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůOstružiny
- 150mililitrůVíno červené
- 100mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Řízky z kapouna omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Potřeme solí a pepřem. Maso následně vložíme do máslem vymazaného pekáče a pečeme cca 15 minut na 200 stupňů.
- 2Mezitím si očistíme ostružiny od nečistot, osušíme je. Po 15 minutách pečení kapouna přidáme ostřužiny s vínem a smetanou do pekáče. Pečeme dalších deset minut.
- 3Plátky kapouna podáváme včetně omáčky, kterou jsme v pekáči vytvořili.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.