Řízek z kapouna ve smetanovo-ostružinové omáčce

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řízky z kapouna omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Potřeme solí a pepřem. Maso následně vložíme do máslem vymazaného pekáče a pečeme cca 15 minut na 200 stupňů.
  • 2
    Mezitím si očistíme ostružiny od nečistot, osušíme je. Po 15 minutách pečení kapouna přidáme ostřužiny s vínem a smetanou do pekáče. Pečeme dalších deset minut.
  • 3
    Plátky kapouna podáváme včetně omáčky, kterou jsme v pekáči vytvořili.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.