Řízky z jehněčí plece

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
66 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
275 mg
Cukr
624 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou jehněčí plec nakrájíme na tenké plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso potřeme kremžskou hořčicí, pokapeme olejem a necháme nejméně 48 hodin v chladničce uležet.
  • 2
    Potom řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji, vyjmeme do pekáčku, přidáme kousek másla, vložíme do vyhřáté trouby. Chvíli dopékáme a ihned podáváme.
  • 3
    Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.