Řízky z jehněčí plece
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůJehněčí plec
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice kremžská
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 4lžíceStrouhanka
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
66 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
275 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou jehněčí plec nakrájíme na tenké plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso potřeme kremžskou hořčicí, pokapeme olejem a necháme nejméně 48 hodin v chladničce uležet.
- 2Potom řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji, vyjmeme do pekáčku, přidáme kousek másla, vložíme do vyhřáté trouby. Chvíli dopékáme a ihned podáváme.
- 3Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.