Řízky z mleté vepřové kýty s feferonkou
23 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 120gramůSalám Gothajský
- 120gramůSýr Eidam cihla 30%
- 3stroužkyČesnek
- 1kusFeferony
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceStrouhanka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 120mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
66 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
299 mg
Cukr
635 mg
Postup přípravy
- 1Kýtu umeleme se salámem, v míse smícháme s ustrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, solí a feferonkou, kterou jsme zbavili semínek a drobně pokrájeli.
- 2Do směsi vmícháme polovinu piva, zahustíme strouhankou a vlhkýma rukama tvoříme řízky.
- 3Řízky namáčíme do těstíčka a smažíme v oleji.
- 4Těstíčko připravíme smícháním mouky, vejce a zbylého piva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.