Řízky z mletého plecka s kapustou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové plecko umeleme najemno, osolíme, opepříme, přilijeme mléko a necháme chvíli odležet. Kapustu nakrájíme na malé nudličky, spaříme horkou vodou a přimícháme k masu.
  • 2
    Naběračkou nabíráme masovou směs a postupně obalujeme v mouce, namáčíme v rozkvedlaném vejci a nakonec obalujeme ve strouhance.
  • 3
    V pávi rozpálíme olej a řízky na něm usmažíme dozlatova.
  • 4
    Řízky upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.