Řízky z mletého plecka s kapustou
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150gramůKapusta hlávková
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůStrouhanka
- 400gramůBramborová kaše
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové plecko umeleme najemno, osolíme, opepříme, přilijeme mléko a necháme chvíli odležet. Kapustu nakrájíme na malé nudličky, spaříme horkou vodou a přimícháme k masu.
- 2Naběračkou nabíráme masovou směs a postupně obalujeme v mouce, namáčíme v rozkvedlaném vejci a nakonec obalujeme ve strouhance.
- 3V pávi rozpálíme olej a řízky na něm usmažíme dozlatova.
- 4Řízky upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.