Řízky z telecích játer
25 min.
Ingredience
- 800gramůJátra telecí
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryOlej rostlinný
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
43 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Játra rozkrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme. Vejce ušleháme s trochou piva, potom jsou řízky křehčí. Jednotlivé plátky obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Přebytečný tuk necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme ozdobené kolečkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.