Řízky z tresky na špenátu
20 min.
Ingredience
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 36mililitrůHořčice
- 400gramůTreska skvrnitá
- 50mililitrůOcet vinný
- 50mililitrůOlej olivový
- 90gramůŠalotka
- 100gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky naporcujeme na tenké plátky a necháme marinovat v citrónové šťávě.
- 2Špenát omyjeme, odkrojíme tuhé stonky a necháme dobře okapat.
- 3Z vinného octu, oleje, jemně pokrájené šalotky a hořčice vyrobíme zálivku.
- 4Špenát rozložíme na servírovací talíř, polijeme šalotkovou zálivkou. Poté přidáme maso.
- 5Zdobíme natvrdo uvařeným vejcem a cherry rajčátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.