Řízky ze skopového masa s brambory a kapustou
65 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová kýta
- 1kusCibule
- 300gramůBrambory
- 250gramůKapusta
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 70gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso z kýty odblaníme, zbavíme případného tuku a rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno. Kapustu očistíme, krájíme na nudličky, propláchneme a necháme okapat. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky.
- 2Řízky smažíme na sádle z obou stran do zlatova. V průběhu smažení vmícháme cibuli, aby zezlátla. Maso podlijeme horkým vývarem a dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme kapustu, brambory a dusíme, až je maso zcela měkké. Podle potřeby přilijeme horkou vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.