Řízky ze srnčí kýty v pivním těstíčku
22 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na těstíčko
- 3lžíceMouka polohrubá
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžícePetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
114 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Z kýty nakrájíme 4 řízky, po okraji je nařízneme, maso naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme, vejce rozšleháme.
- 2Řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na mírném plameni na másle s olejem. Těstíčko připravíme smícháním mouky, vajec, piva, sýra, soli a petrželové nati.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.