Rizolky se špenátem
55 min.
Ingredience
- Na náplň
- 60gramůSlanina vepřová
- 160gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůŠunkový salám
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Na obalení
- 120lžicMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceStrouhanka
- Na palačinky
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 80mililitrůOlej rostlinný
- Na smažení
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
59 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
1 g
Cukr
946 mg
Postup přípravy
- 1Na náplň připravíme listový salát a špenát, který opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
- 2V rendlíku vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, přidáme salát se špenátem a asi tři minuty dusíme. Necháme v misce zchladnout, přidáme drobně pokrájená vařená vejce a salám. Osolíme, opepříme, dobře promícháme.
- 3Připravíme palačinky. Rozšleháme vejce se žloutkem, přidáme sůl, střídavě zašleháváme mléko a mouku. Těsto necháme chvíli stát. Poté na malém množství tuku, který přidáváme podle potřeby, smažíme po obou stranách tenké palačinky, skládáme je na talíř.
- 4Každou palačinku potřeme špenátovou náplní, složíme do obdélníku a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- 5Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.