Rizolky se špenátem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
59 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
1 g
Cukr
946 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na náplň připravíme listový salát a špenát, který opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V rendlíku vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, přidáme salát se špenátem a asi tři minuty dusíme. Necháme v misce zchladnout, přidáme drobně pokrájená vařená vejce a salám. Osolíme, opepříme, dobře promícháme.
  • 3
    Připravíme palačinky. Rozšleháme vejce se žloutkem, přidáme sůl, střídavě zašleháváme mléko a mouku. Těsto necháme chvíli stát. Poté na malém množství tuku, který přidáváme podle potřeby, smažíme po obou stranách tenké palačinky, skládáme je na talíř.
  • 4
    Každou palačinku potřeme špenátovou náplní, složíme do obdélníku a obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  • 5
    Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.