Rizoto na česneku
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůOlej olivový
- 250gramůSójové boby
- 1500mililitrůBujón slepičí
- 160gramůŠunka uzená
- 1kusČesnek
- 800gramůRýže loupaná
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5šálekSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1363 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
41 g
Sacharidy
187 g
Vláknina
12 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Boby spaříme, zbavíme slupky a položíme stranou. Česnek pečeme v troubě na 200 stupňů Celsia zabalený v alobalu a pokapaný olejem asi 45 minut. Poté odstraníme slupky a položíme stranou.
- 2Do hrnce s olejem vložíme osm plátků šunky, cibuli pokrájenou na kostičky. Poté, co zesklovatí, přidáme rýži a za dvě nebo tři minuty vlijeme ještě víno a vmícháme zapečený česnek. Pak po šálcích přiléváme bujon a neustále mícháme. Poté, co rýže nabobtná, přidáme máslo, parmezán a boby, za tři minuty vše odstavíme, okořeníme a zamícháme. Můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.