Rizoto na koňaku

35 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1137 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
45 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme koňakem a vaříme na mírném ohni, dokud se všechen nevypaří. Potom postupně zaléváme horkým vývarem a vaříme asi 20 minut, až je rýže měkká. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a máslo. Přikryjeme poklicí a necháme ještě 2 minuty podusit. Rizoto podáváme posypané druhou půlkou strouhaného sýra a ozdobené snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.