Rizoto na koňaku
35 min.
Ingredience
- 1kusPetržel kudrnka
- 400gramůRýže loupaná
- 1litrVývar zeleninový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibule
- 3decilitryKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1137 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
45 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme koňakem a vaříme na mírném ohni, dokud se všechen nevypaří. Potom postupně zaléváme horkým vývarem a vaříme asi 20 minut, až je rýže měkká. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a máslo. Přikryjeme poklicí a necháme ještě 2 minuty podusit. Rizoto podáváme posypané druhou půlkou strouhaného sýra a ozdobené snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.