Rizoto po italsku se syrovou klobásou
45 min.
Ingredience
- Restované bylinky
- Rizoto
- 320gramůRýže Arborio
- 2kusyCibulka lahůdková
- 1kusČesnek
- 4kusyKlobása Salsiccia
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 200mililitrůVíno červené
- 800mililitrůBujón hovězí
- 1,5lžičkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 45gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
21 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dobře omytou rýži necháme v sítu odkapat. Očistíme si lahůdkové cibulky, pokrájíme je nadrobno, omyjeme snítku šalvěje a tymiánu. Lístky v malé pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme dokřupava, pak je odložíme na papírovou utěrku, aby oschly. Polovinu klobásek (2ks) svlečeme ze střívka a rozdrobíme ji do misky, další 2 kusy klobásek nakrájíme na kolečka.
- 2V hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobenou klobásu, mícháme a restujeme ji s cibulkou do doby, až se trochu vypeče z tuku. Pak přimícháme rýži a restujeme společně 1-2 minuty. Poté přilijeme červené víno a pomalu vaříme. Když se alkohol vypaří, přilijeme 200ml hovězího bujónu, promícháme a vaříme pomalu asi 10 minut. Podle potřeby pak bujón postupně dolévame, až rýže postupně vstřebá všechnu tekutinu. Přidáme pokrájenou klobásku a vaříme ji s rýží ještě přibližně 10 minut před dovařením rýže. Když je rizoto hotové, podle chuti ho osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a promícháme s čerstvým máslem.
- 3Porce na talířích ozdobíme restovanými bylinkami a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.