Rizoto s bůčkem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1hrstPetržel - nať
- 3lžíceOlej stolní
- 700mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1,5hrnkyRýže loupaná
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 400gramůVepřový bok
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
958 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
63 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na oleji zpěníme cibuli a přidáme papriku.
- 2Omyjeme a na kousky nakrájíme maso, přidáme k cibuli, podlijeme půlkou piva a dusíme, dokud se šťáva nevypaří.
- 3Přidáme rýži, kterou jsme propláchli v horké vodě, bobkový list, nakrájené chilli papričky a zalijeme zbytkem piva, aby maso i rýže byly ponořené.
- 4Pokud máme málo piva, naředíme vývarem.
- 520 minut dusíme a poté podáváme posypané strouhaným sýrem a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.