Rizoto s česnekem medvědím

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm cibuli a česnek zesklovatět. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme, zalijeme vínem a vaříme do odpaření.
  • 3
    Postupně přiléváme zeleninový vývar a při mírné teplotě vaříme asi 25 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Do hotového rizota vmícháme česnek, máslo a nastrouhaný parmezán. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.