Rizoto s česnekem medvědím
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůRýže carnaroli
- 0,13litrVíno bílé
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Parmezán
- 2lžíceČesnek medvědí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek jemně nasekáme, cibuli nakrájíme na kostičky.
- 2V pánvi zahřejeme olivový olej a necháme na něm cibuli a česnek zesklovatět. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme, zalijeme vínem a vaříme do odpaření.
- 3Postupně přiléváme zeleninový vývar a při mírné teplotě vaříme asi 25 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Do hotového rizota vmícháme česnek, máslo a nastrouhaný parmezán. Pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.