Rizoto s chřestem a sýrem
40 min.
Ingredience
- 250gramůRýže předvařená (parboiled)
- 500gramůChřest zelený
- 1lžičkaCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 200gramůMrkev kořen
- 2gramyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
50 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky a i se slupkami uvaříme v osolené vodě s 1lžičkou cukru. Chřest scedíme, vyvařené slupky vyhodíme a kousky chřestu necháme okapat.
- 2Česnek utřeme, cibuli nasekáme na kousky a na olivovém oleji necháme zesklovatět. Na orestovanou cibuli s česnekem přisypeme rýži a krátce orestujeme, potom směs podlijeme vývarem z chřestu
- 3a dusíme 8 minut. Potom přidáme kousky nakrájené mrkve, chřestu a ochutíme solí a pepřem a zalijeme zbytkem vývaru z chřestu. Dusíme dalších 5 minut, aby byla rýže hotová, ale nerozvařená.
- 4Do rizota vmícháme petrželku, estragon, přidáme trochu vína a zjemníme smetanou a lžičkou másla. Nakonec horké rizoto posypeme sýrem, který nestrouháme, ale naškrabeme a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.