Rizoto s chřestem a sýrem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
50 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky a i se slupkami uvaříme v osolené vodě s 1lžičkou cukru. Chřest scedíme, vyvařené slupky vyhodíme a kousky chřestu necháme okapat.
  • 2
    Česnek utřeme, cibuli nasekáme na kousky a na olivovém oleji necháme zesklovatět. Na orestovanou cibuli s česnekem přisypeme rýži a krátce orestujeme, potom směs podlijeme vývarem z chřestu
  • 3
    a dusíme 8 minut. Potom přidáme kousky nakrájené mrkve, chřestu a ochutíme solí a pepřem a zalijeme zbytkem vývaru z chřestu. Dusíme dalších 5 minut, aby byla rýže hotová, ale nerozvařená.
  • 4
    Do rizota vmícháme petrželku, estragon, přidáme trochu vína a zjemníme smetanou a lžičkou másla. Nakonec horké rizoto posypeme sýrem, který nestrouháme, ale naškrabeme a posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.