Rizoto s citronovou příchutí
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 300gramůRýže loupaná
- 125mililitrůDolin - Vermouth
- 1litrVývar zeleninový
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusAvokádo
- 1hrstSýr Parmezán
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme nakrájené šalotky a asi 3 minuty je restujeme, než jsou měkké. Přisypeme rýži a rozmícháme tak, aby všechna zrnka byla pokryta olejem. Vmícháme do rýže vermut a vaříme tak dlouho, dokud se všechen neodpaří.
- 2Zmírníme var, přidáme citronovou šťávu a naběračku horkého vývaru. Vaříme, dokud se všechna tekutina nevstřebá, při vaření občas promícháme. Přidáme další naběračku vývaru a opět vaříme tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevyvaří. Tímto způsobem spotřebujeme veškerý vývar. Rizoto musí být krémovité, pouze na povrchu může zůstat několik lžic tekutiny.
- 3Vmícháme část citronové kůry a petrželku a podle chuti osolíme. Nakonec přidáme máslo, přikryjeme pokličkou a na 5 minut odstavíme. Na talíři ozdobíme zbylými proužky citronové kůry, avokádem, hoblinkami parmezánu a zbylou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.