Rizoto s citronovou příchutí a chřestem
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůChřest bílý
- 1kusCibule
- 400gramůRýže předvařená (parboiled)
- 250mililitrůVíno bílé
- 700mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2hrstiPetržel - nať
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Sýr nastrouháme. Petrželku opláchneme a jemně nasekáme. Citrón velmi dobře omyjeme a kůru nastrouháme.
- 2Na velké pánvi rozehřejeme olej a na něm 3 až 4 minuty opékáme cibuli, až má zlatavou barvu. Pak přisypeme rýži a zlehka ji 1 minutu pečeme. Opečenou rýži zalijeme vínem a na mírném ohni necháme víno zcela vyvařit - asi 5 minut.
- 3Do pánve s cibulí a rýží pak přilijeme třetinu zeleninového vývaru a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se vývar nevsákne do rýže. Přidáme další třetinu vývaru a opět vaříme tak dlouho, dokud se nevsákne. Potom přilijeme zbylý vývar, přidáme nakrájený chřest a vaříme za stálého míchání 5 minut. Dáme pozor, aby se rýže ani chřest nerozvařily.
- 4Přidáme máslo, polovinu nastrouhaného parmazánu a větší část nakrájené petrželky, podle chuti osolíme a opepříme a vaříme, dokud se máslo a sýr nerozpustí.
- 5Rizoto dáme na talíře, posypeme zbylým sýrem, petrželkou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.