Rizoto s citrusy
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstKerblík
- 240gramůRýže neloupaná (Natural)
- 1kusGrapefruity
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžícePažitka
- 30gramůSýr Parmezán
- 2kusyPomeranče
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
11 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rýži a opražíme. Podlijeme pomerančovou šťávou a za postupného přidávání vývaru vaříme.
- 2Citrusy oloupeme, rozdělíme na měsíčky a odstaníme slupky. Ve vroucí vodě necháme cca 1min blanšírovat kousek pomerančové kůry nakrájené na nudličky.
- 3Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní máslo, strouhaný sýr, pomerančovou kůru, grapefruit a pomeranč.
- 4Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky kerblíku, najemno nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.