Rizoto s cuketou a zázvorem
45 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyCibule
- 1lžičkaZázvor celý
- 400gramůRýže carnaroli
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 0,25litrVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůCuketa
- 50gramůSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi zahřejeme olej a po dobu 2 minut na něm opékáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli a čerstvě nastrouhaný zázvor.
- 2Přidáme rýži a krátce ji opečeme. Zahřejeme vývar a společně s vínem jej postupně přiléváme k rýžové směsi. Za občasného zamíchání vaříme při mírné teplotě 10-15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Cukety nakrájíme na hranolky, lehce je osolíme a vmícháme do rýže. Pod pokličkou necháme 5 minut táhnout. Podle potřeby, než je rýže hotová, přidáváme vodu.
- 4Do hotového rizota vmícháme nastrouhaný parmezán a navrch ozdobíme sekanou bazalkou. Pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.