Rizoto s cuketou a zázvorem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi zahřejeme olej a po dobu 2 minut na něm opékáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájenou cibuli a čerstvě nastrouhaný zázvor.
  • 2
    Přidáme rýži a krátce ji opečeme. Zahřejeme vývar a společně s vínem jej postupně přiléváme k rýžové směsi. Za občasného zamíchání vaříme při mírné teplotě 10-15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Cukety nakrájíme na hranolky, lehce je osolíme a vmícháme do rýže. Pod pokličkou necháme 5 minut táhnout. Podle potřeby, než je rýže hotová, přidáváme vodu.
  • 4
    Do hotového rizota vmícháme nastrouhaný parmezán a navrch ozdobíme sekanou bazalkou. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.