Rizoto s fenyklem a ricottou
65 min.
Ingredience
- Fenykl
- Rizoto s Martini
- 80gramůCeler řapíkatý
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůMartini bianco
- 70gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůRýže Arborio
- 4gramySůl
- 120gramůSýr Parmezán
- 1000mililitrůVývar slepičí
- 80gramůRicotta
- 2gramyChilli koření mleté
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hlízu fenyklu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme mletý fenykl, česnek, osmahneme, přidáme čerstvý fenykl, osolíme, opepříme, rendlík zakryjeme, zmírníme oheň a zvolna dusíme 15 až 20 minut.
- 2Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Nyní přimícháme dušený fenykl i s vydušenou šťávou. Po naběračkách přiléváme vývar - vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, rozdrobenou ricottu, citronovou šťávu i kůru, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
- 3Rizoto upravíme na talíře, posypeme špetkou chilli koření a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.