Rizoto s fenyklem a ricottou

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlízu fenyklu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme mletý fenykl, česnek, osmahneme, přidáme čerstvý fenykl, osolíme, opepříme, rendlík zakryjeme, zmírníme oheň a zvolna dusíme 15 až 20 minut.
  • 2
    Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Nyní přimícháme dušený fenykl i s vydušenou šťávou. Po naběračkách přiléváme vývar - vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, rozdrobenou ricottu, citronovou šťávu i kůru, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
  • 3
    Rizoto upravíme na talíře, posypeme špetkou chilli koření a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.