Rizoto s houbami a vepřovým masem
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso libové
- 1kusCibule
- 100gramůHouby sušené
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 350gramůRýže loupaná
- 200gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 5kusůOkurky nakládané
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1065 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
45 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
14 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Dvě hodiny před započetím vaření do studené vody namočíme houby. Cibuli nasekáme nadrobno a vložíme na olej do kastrolu. Počkáme, než cibulka zesklovatí, a potom přihodíme vepřové maso, které jsme předtím nakrájeli na menší kousky. Restujeme, dokud se kousky masa nezatáhnou. Potom je lehce osolíme a opepříme.
- 2K masu přidáme předem namočené houby, přilijeme i vodu, v níž jsme houby máčeli. Vlijeme zeleninový vývar a necháme vařit. Jakmile odhadneme, že by maso mohlo být z poloviny hotové, přisypeme k němu rýži, kterou jsme předtím propláchli a zbavili tak přebytečného škrobu. Rýže musí být úplně ponořená, pokud je to nutné, přilijeme tedy ještě další vývar.
- 3Mezitím předehřejeme troubu na 160 °C. Počkáme, až začne rizoto vřít, potom odstavíme kastrol z ohně. Zakryjeme kastrol poklicí a vložíme do vyhřáté trouby, kde ho necháme 20 minut dopékat při teplotě 160 °C. Na másle zatím na pánvi orestujeme hrášek.
- 4Jakmile je rizoto hotové, vyndáme ho z trouby a promícháme s orestovaným hráškem. K rizotu podáváme ke každé porci rozkrájenou nakládanou okurku a sypeme nastrouhaným sýrem Eidamem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.