Rizoto s houbami, paprikami a rajčaty

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.
  • 2
    Máslo (2 lžíce) rozehřejeme v kastrole, přisypeme rýži a zalijeme vodou. Přidáme cibuli v celku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.
  • 3
    Zeleninu nakrájíme na proužky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle (2 lžíce), přidáme houby, papriky a dusíme 8 minut. Poté přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a přimícháme do dušené rýže.
  • 4
    Rizoto tvarujeme naběračkou máčenou ve studené vodě, kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.