Rizoto s houbami, paprikami a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1,5šálkyHouby čerstvé
- 3kusyPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 2kusyCibule
- 6lžicMáslo čerstvé
- 240gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.
- 2Máslo (2 lžíce) rozehřejeme v kastrole, přisypeme rýži a zalijeme vodou. Přidáme cibuli v celku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.
- 3Zeleninu nakrájíme na proužky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle (2 lžíce), přidáme houby, papriky a dusíme 8 minut. Poté přidáme oloupaná, rozkrájená rajčata, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a přimícháme do dušené rýže.
- 4Rizoto tvarujeme naběračkou máčenou ve studené vodě, kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.