Rizoto s hovězím masem

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
40 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a v hlubším kastrolu na oleji zpěníme. Přidáme oprané a očištěné maso nakrájené na drobné kostičky a restujeme. Maso osolíme, opepříme a za častého míchání restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Do směsi přimícháme opranou a okapanou rýži a pečlivě promícháme. Přidáme sterilovaná loupaná, krájená rajčata a pár sběraček vývaru. Dobře promícháme a necháme na mírném plameni vařit. Zhruba po 10 minutách přidáme hlívu, kterou jsme očistili a nakrájeli na malé kousky. V průběhu vaření přiléváme vývar po sběračkách. Chceme, aby vzniklo krémové rizoto. Když je rýže měkká, přimícháme máslo, citronovou šťávu, hrubě sekaný parmazán a jemně posekanou petrželovou nať. Rizoto už nevaříme, jen dobře promícháme.
  • 2
    Rizoto podáváme zakapané olivovým olejem a posypané strouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.