Rizoto s hovězím masem
40 min.
Ingredience
- 30gramůSýr Parmezán
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 150gramůHovězí kýta
- 0,25lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno červené
- 100gramůRýže Arborio
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1litrHovězí vývar základní
- 100gramůHlíva ústřičná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- Na ozdobu
- 1lžíceOlej olivový
- 30gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
40 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a v hlubším kastrolu na oleji zpěníme. Přidáme oprané a očištěné maso nakrájené na drobné kostičky a restujeme. Maso osolíme, opepříme a za častého míchání restujeme asi 5 minut. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Do směsi přimícháme opranou a okapanou rýži a pečlivě promícháme. Přidáme sterilovaná loupaná, krájená rajčata a pár sběraček vývaru. Dobře promícháme a necháme na mírném plameni vařit. Zhruba po 10 minutách přidáme hlívu, kterou jsme očistili a nakrájeli na malé kousky. V průběhu vaření přiléváme vývar po sběračkách. Chceme, aby vzniklo krémové rizoto. Když je rýže měkká, přimícháme máslo, citronovou šťávu, hrubě sekaný parmazán a jemně posekanou petrželovou nať. Rizoto už nevaříme, jen dobře promícháme.
- 2Rizoto podáváme zakapané olivovým olejem a posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.