Rizoto s kapustou
50 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 60mililitrůVíno bílé
- 625mililitrůVývar zeleninový
- 1kusKapusta hlávková
- 1lžíceSezam - semena
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůSýr Parmezán
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
822 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme s propláchnutou rýží na rozehřátém oleji. Přilijeme víno, 250 ml vývaru a vaříme 15 minut.
- 2Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a pokrájíme na nudličky. Vaříme 2 minuty v 375 ml vývaru. Kapustu přidáme i s vývarem k rýži, vaříme ještě 15 minut bez pokličky. Během vaření často mícháme.
- 3Sezamová semínka nasucho opražíme a spolu se smetanou vmícháme do rýže. Nakonec pokrm opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.