Rizoto s kapustou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
822 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli zesklovatíme s propláchnutou rýží na rozehřátém oleji. Přilijeme víno, 250 ml vývaru a vaříme 15 minut.
  • 2
    Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a pokrájíme na nudličky. Vaříme 2 minuty v 375 ml vývaru. Kapustu přidáme i s vývarem k rýži, vaříme ještě 15 minut bez pokličky. Během vaření často mícháme.
  • 3
    Sezamová semínka nasucho opražíme a spolu se smetanou vmícháme do rýže. Nakonec pokrm opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.