Rizoto s klobásou a tymiánem

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a necháme vcelku. Kolečka klobásy vyskládáme vedle sebe na plech, přidáme celé cibule, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Plech vyndáme, klobásu oloupeme a slupku z ní vyhodíme. Maso z klobásy rozdrobíme, dvě třetiny cibule nakrájíme nadrobno, zbytek cibule nakrájíme na srpečky.
  • 2
    Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Přibližně v polovině vaření přimícháme drobnou cibuli a klobásu. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, lístky tymiánu, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
  • 3
    Rizoto upravíme na talíře, obložíme srpečky pečené cibule a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.