Rizoto s klobásou a tymiánem
110 min.
Ingredience
- 80gramůCeler řapíkatý
- 200gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůMartini bianco
- 70gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůRýže Arborio
- 8gramůSůl
- 120gramůSýr Parmezán
- 1000mililitrůVývar slepičí
- 4gramyTymián čerstvý
- Klobása s cibulí
- 400gramůKlobása uzená
- 200gramůCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Klobásu nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a necháme vcelku. Kolečka klobásy vyskládáme vedle sebe na plech, přidáme celé cibule, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Plech vyndáme, klobásu oloupeme a slupku z ní vyhodíme. Maso z klobásy rozdrobíme, dvě třetiny cibule nakrájíme nadrobno, zbytek cibule nakrájíme na srpečky.
- 2Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Přibližně v polovině vaření přimícháme drobnou cibuli a klobásu. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, lístky tymiánu, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
- 3Rizoto upravíme na talíře, obložíme srpečky pečené cibule a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.