Rizoto s krabím masem
30 min.
Ingredience
- 300gramůKrabí tyčinky
- 125mililitrůVíno bílé
- 250gramůRýže loupaná
- 1kusCibule
- 1kusCuketa
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1kusPaprika červená
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rýži připravíme dle návodu výrobce s tím rozdílem, že do vody přimícháme bílé víno. Krabí maso opláchneme a necháme stranou okapat.
- 2Cibuli pokrájíme na kostičky, totéž uděláme s cuketou. Fenykl nakrájíme na plátky a papriku očištěnou od jadérek krájíme na nudličky.
- 3Do wok pánve nalijeme olej a rozpálíme ho na prudkém ohni. Do pánve prolisujeme česnek, postupně za stálého míchání přidáváme cibuli, cuketu, fenykl a papriku. Po třech minutách přidáme na větší plátky rozkrájené krabí maso. Tři minuty opékáme na prudkém ohni, poté přidáme do pánve rýži. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.