Rizoto s krevetami a chřestem
65 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1kusCibule
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 380gramůChřest bílý
- 2lžíceOlej olivový
- 380gramůRýže Arborio
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžíceTapenáda se zelenými olivami
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBazalka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
19 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi s rozehřátým olejem opékáme za občasného míchání 5 minut cibuli, přidáme česnek a půl minuty opékáme. Vmícháme rýži a za stálého míchání zahříváme 1-2 minuty, až rýže zprůhlední.
- 2V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, vložíme do něj chřest a po třech minutách odstavíme, chřest vyjmeme, opláchneme tekoucí studenou vodou a odložíme. Vývar udržujeme horký.
- 3Pod pánví zesílíme oheň a po naběračkách přidáváme do rýže vývar. Zamícháme, a když se vývar vstřebá, přidáme další naběračku. Takto postupujeme 20-25 minut, rýže arborio takto získá strukturu typickou pro italské těstoviny.
- 4S poslední naběračkou vývaru přidáme krevety a chřest a dusíme 5 minut. Krevety nesmíme dusit příliš dlouho, aby nebyly tuhé. Odstavíme pánev, vmícháme bazalku, pastu tapenade, sůl, pepř a necháme pokrm minutu odpočinout.
- 5Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami kopru, hoblinkami parmazánu, krevetami se skořápkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.