Rizoto s krevetami a vínem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
34 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci ve slané vodě předvaříme dobře promytou rýži do poloměkka, scedíme ji a odložíme do mísy.
  • 2
    V druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vyloupané krevety, drobně pokrájenou zelenou petržel, osolíme, opepříme, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut.
  • 3
    Pak přidáme rýži, přilijeme bílé víno a dusíme do doby, až se šťáva odpaří.
  • 4
    Podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.