Rizoto s krevetami a vínem
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 400gramůRýže loupaná
- 3decilitryVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1decilitrOlej olivový
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
34 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ve slané vodě předvaříme dobře promytou rýži do poloměkka, scedíme ji a odložíme do mísy.
- 2V druhém hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, vyloupané krevety, drobně pokrájenou zelenou petržel, osolíme, opepříme, zamícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě asi 10 minut.
- 3Pak přidáme rýži, přilijeme bílé víno a dusíme do doby, až se šťáva odpaří.
- 4Podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.