Rizoto s krůtími prsíčky a kapustou
100 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 4kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKari koření
- 500mililitrůVývar slepičí
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 500gramůKapusta hlávková
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté krůtí maso nakrájíme na nudličky. V kastrole rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupanou nasekanou cibuli. Vše opékáme ještě 5 minut. Osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením a přilijeme 250 ml vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
- 2Propláchnutou rýži vaříme ve 300 ml osolené vody 20 minut.
- 3Zbylý vývar, marmeládu a citronovou šťávu uvedeme do varu. Přidáme omyté kapustové listy, podusíme asi 30 minut.
- 4Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme, spolu s masem vmícháme do rýže. Kapustu necháme okapat, zachycenou tekutinu vlijeme do pokrmu a kapustu rozdělíme na talíře. Na listy kapusty upravíme rizoto a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.