Rizoto s locikou
35 min.
Ingredience
- 30gramůŠunka dušená
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůAnglická slanina
- 30gramůKarotka
- 30gramůCibule
- 2kusyLocika salátová
- 120mililitrůOmáčka rajčatová
- 250gramůRýže dušená
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo a přisypeme nudličky vepřové slaniny a šunky. Orestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a karotku, chvilku podusíme a celou pánev překlopíme do pekáče.
- 2Lociku pokrájíme nadrobno a přidáme do pekáče, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby. Dusíme 10 minut. Pekáč odkryjeme a pečeme odkryté asi 5 minut, aby se šťáva co nejvíce odpařila.
- 3Zeleninu s masem smícháme s dušenou rýží a strouhaným sýrem, zbytek šťávy z pekáče smícháme s rajčatovou omáčkou a podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.