Rizoto s Martini

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
986 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme. Přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne.
  • 2
    Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. Poklici odstraníme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.