Rizoto s Martini
30 min.
Ingredience
- 1000mililitrůVývar slepičí
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 70gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůCeler řapíkatý
- 400gramůRýže Arborio
- 200mililitrůMartini bianco
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 120gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
986 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, zvolna osmahneme. Přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne.
- 2Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát. Poklici odstraníme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.