Rizoto s mletým masem
50 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 30gramůOřechy Kešu
- 1kusPórek
- 2kusyMrkev kořen
- 70gramůMeruňky sušené
- 1lžíceOlej rostlinný
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaKari koření
- 0,25lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme a vaříme ve 400 ml osolené vody asi 20 minut.
- 2Oříšky nasucho opražíme na pánvi dozlatova, vyjmeme a nahrubo nasekáme.
- 3Pórek a mrkev očistíme a nadrobno nakrájíme. Meruňky nakrájíme na kostičky.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm mleté maso. Osolíme, ochutíme kari kořením a skořicí. Vmícháme pórek, mrkev, meruňky a vše opékáme asi 10 minut. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Nakonec přidáme uvařenou rýži a kešu oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.