Rizoto s mořskými mušlemi
80 min.
Ingredience
- 300gramůRýže jasmínová
- 200gramůRajčata
- 1kusCibule
- 60gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 1litrVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 1kusČesnek
- 500gramůMušle srdcovky
- 70mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme mušle ve studené vodě, dáme do mísy, zalijeme osolenou studenou vodou. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme. Petrželku nasekáme.
- 2Mušle scedíme, dáme do pánve se stroužkem česneku, polovinou nasekané petrželky, nasekanými rajčaty a papričkou. 10 minut dusíme. Vyjmeme z pánve, dáme stranou několik celých mušlí a ostatní párátkem vytáhneme z ulit. Dáme do tekutiny, v níž se vařily, a odložíme vše stranou.
- 3Uvedeme do varu rybí vývar. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme, dáme do pánve s olejem. Zlehka osmažíme, aby nezhnědla, přisypeme rýži a za častého míchání 1-2 minuty smažíme.
- 4Přilijeme bílé víno a necháme vyvařit. Postupně přiléváme vařící rybí vývar a při střední teplotě rýži za občasného zamíchání 15-18 minut vaříme. Ke konci vaření přidáme mušle bez skořápek i s tekutinou, ve které se vařily, a petrželku. Hotové rizoto přendáme na servírovací mísu, ozdobíme mušlemi ve skořápce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.