Rizoto s parmezánem a černými lanýži

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
1 g
Cukr
652 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži Arborio dobře promyjeme a necháme ji v sítu okapat. Černé lanýže dobře kartáčkem očistíme, omyjeme a osušíme. Nastrouháme je na tenké plátky. Oloupanou šalotku a česnek pokrájíme nadrobno. Pažitku s petrželkou kudrnkou omyjeme, vodu setřepeme a drobně je pokrájíme.
  • 2
    Rozpálíme ořechový olej a šalotku zpěníme. Přidáme rýži a celou dobu, než se uvaří, ji budeme míchat!
  • 3
    Rýži promícháme s cibulkou, česnekem, přidáme sušený tymián, přilijeme bílé suché víno, a za stálého míchání rýži povaříme asi 2 minuty. Pak postupně budeme za stálého míchání přilévat drůbeží bujon, zmírníme teplotu a pomalu rýži vaříme 16 minut.
  • 4
    Přimícháme nastrouhané plátky čerstvého másla (50 g) a parmezán. Stále mícháme a rýži vaříme ještě 1-2 minuty. Pak přimícháme Crème fraîche, dochutíme solí a bílým pepřem a promícháme s nakrájenými bylinkami.
  • 5
    Rizoto rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhanými lanýži a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.