Rizoto s řapíkatým celerem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůCeler řapíkatý
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůRýže loupaná
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Řapíkatý celer omyjeme, konce odřízneme a listy otrháme. Řapíky nakrájíme na kolečka.
- 2Ve velké pánvi na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme 10 minut na mírném ohni. Občas zamícháme a přiléváme postupně zbylý vývar.
- 3Přidáme připravený celer a dusíme ještě 20 minut za častého míchání. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokrm ozdobíme lístky celeru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.