Rizoto s rukolou
35 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůRýže arborio
- 200mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůSalát ledový
- 50gramůDýňová semínka
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 10gramůCitronová kůra
- 8lžicOlej olivový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůRukola
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme máslo a rýži na něm orestujeme. Přidáme cibuli a česnek.
- 2Rýži zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem a přibližně 15 minut na mírném ohni necháme táhnout.
- 3Salát opereme, osušíme a nakrájíme na proužky. Rucolu také opereme a pečlivě osušíme. Dýňová semínka se sýrem v ručním šlehači zpracujeme na kaši. Potom vmícháme citronovou kůru a pyré odložíme.
- 4Na pánvi rozehřejeme olej a salátové proužky s rucolou lehce osmahneme. Přidáme pyré z dýňových semínek a sýra a zamícháme. Všechno osolíme a opepříme. Směs sýra se salátem vmícháme do rýže a nakonec podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.