Rizoto s rukolou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
42 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Rozehřejeme máslo a rýži na něm orestujeme. Přidáme cibuli a česnek.
  • 2
    Rýži zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem a přibližně 15 minut na mírném ohni necháme táhnout.
  • 3
    Salát opereme, osušíme a nakrájíme na proužky. Rucolu také opereme a pečlivě osušíme. Dýňová semínka se sýrem v ručním šlehači zpracujeme na kaši. Potom vmícháme citronovou kůru a pyré odložíme.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme olej a salátové proužky s rucolou lehce osmahneme. Přidáme pyré z dýňových semínek a sýra a zamícháme. Všechno osolíme a opepříme. Směs sýra se salátem vmícháme do rýže a nakonec podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.