Rizoto s treskou
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůRýže loupaná
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 500gramůTreska mražená
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
24 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Částečně rozmrazenou tresku zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát. Potom kousky tresky rychle opečeme po všech stranách na oleji.
- 2Na stejné pánvi vedle tresky osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme rozdrcený česnek a mletou papriku. Přidáme spařenou, okapanou rýži, zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 3Rizoto podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.