Rizoto s tykví a parmazánem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůTykev
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 200gramůRýže Arborio
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu ohřejeme zeleninový vývar a chvíli ho povaříme na mírném ohni. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Tykvovou dužinu nastrouháme.
- 2Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme dohněda. Přidáme tykev a 5 minut podusíme. Posypeme šalvějí a za občasného míchání přidáme rýži. Mícháme tak dlouho, dokud rýže nenasaje tuk.
- 3Za míchání k rýži přilijeme 125 ml horkého vývaru a rýži necháme nasát tekutinu. Pak přimícháme dalších 125 ml vývaru, až rýže opět nasaje tekutinu. Tak postupujeme se zbytkem vývaru, dokud rýže není měkká. Nakonec přimícháme sýr a rizoto osolíme a opepříme. Rizoto podáváme posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.