Rizoto s uzeným kuřecím masem
25 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 60gramůGouda
- 2lžícePetržel - nať
- 700gramůKuřecí maso uzené
- 140gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 500gramůRýže dušená
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
946 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na tenká kolečka nakrájíme dvě větší mrkve, nastrouháme sýr a nasekáme zelenou petrželku. Dále obereme a na malé proužky nakrájíme maso ze čtyř velkých uzených stehen a otevřeme malou konzervu sterilovaného hrášku.
- 2V kastrole na másle podusíme plátky mrkve a když změkne, přidáme kuřecí maso a sterilovaný hrášek s polovinou nálevu. Necháme prohřát, promícháme s horkou dušenou rýží a osolíme. Pomocí sběračky namáčené v horké vodě pak vyklápíme kopečky rizota na talíře.
- 3Porce rizota podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.