Rizoto s uzeným lososem a koprem
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůLosos uzený
- 100gramůHrachové lusky
- 50gramůMáslo čerstvé
- 375gramůRýže loupaná
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1gramSůl
- 2gramyKopr čerstvý
- 1gramPepř černý mletý
- 1,2litryVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
18 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uzeného lososa spolu s lusky hrášku nakrájíme na menší kousky.
- 2Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule změkne, přimícháme rýži.
- 3K máslem obalené rýži přilijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.
- 4Jakmile rýže změkne promícháme s ní uzeného lososa a hrášek. Do celé směsi ještě přimícháme smetanu. Poté vše dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout. Podáváme s nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.