Rizoto s uzeným masem a sýrem
35 min.
Ingredience
- 250gramůRýže loupaná
- 40gramůOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 150gramůHrášek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyRajčata
- 300gramůVepřová uzená plec
- 1špetkaKari koření
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, propláchneme a udusíme na oleji do poloměkka.
- 2Uzené maso nakrájíme na kostičky a spolu s hráškem osmažíme na másle. Promícháme s rýží a rajčaty nakrájenými na plátky, přidáme karí koření a dodusíme.
- 3Namočenou naběračkou porcujeme bochánky, posypeme je nastrouhaným sýrem a ozdobíme rajčetem a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.