Rizoto s vůní šampaňského
25 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 400gramůRýže loupaná
- 180mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 90gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
5 g
Cukr
838 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Koriandr opláchneme a nakrájíme na drobnější kusy.
- 22/3 másla rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a smažíme 3 minuty. Poté vmícháme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme šampaňským a vaříme zprudka 3 minuty. Zalijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme, vmícháme zbytek másla, parmezán a koriandr a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.